Natal-siktet løslatt

Natal-siktet er løslatt fra fengselet i Brasil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Mannen er nå løslatt fra varetekt i Brasil. Kjennelsen om at han skulle løslates kom til den føderale politistasjonen, skriver Dn.no

Mannen har sittet varetektsfengslet siden politiaksjonen 9. mai. Han er fortsatt siktet for en rekke forhold, men dommeren så i dag ikke lenger grunnlag for å holde ham i varetekt.

Det har blitt reist store spørsmål ved bevisene som skal danne grunnlaget for siktelsen mot nordmannen.

Mannens advokat, Eirik Edvardsen, har påpekt en rekke feil og mangler ved rapporten. I dagens DN uttalte mannens juridiske rådgiver i Natal, Jørgen Langballe, at prosessen mot nordmannen kunne sammenlignes med amerikanernes Guantanamo-prosesser.

Tre andre nordmenn sitter fortsatt i varetekt i Natal.

9. mai i år ble 14 personer bågrepet i Brasil, 11 ble varetektsfengslet i Oslo og ytterligere syv er siktet av Økokrim i forbindelse med den såkalte hvitvaskingssaken eller gjengsaken.

AKSJONEN I BRASIL: Det federale politiet i Brasil bærer dokumenter og datamaskiner de konfiskerte under det som ble kalt Operasjon Paradis 9. mai i år. Operasjonen var koordinert med norsk politi. Foto: Reuters/Scanpix
AKSJONEN I BRASIL: Det federale politiet i Brasil bærer dokumenter og datamaskiner de konfiskerte under det som ble kalt Operasjon Paradis 9. mai i år. Operasjonen var koordinert med norsk politi. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer
<B>AKSJONEN I BRASIL:</B> Det federale politiet i Brasil bærer dokumenter og datamaskiner de konfiskerte under det som ble kalt Operasjon Paradis 9. mai i år. Operasjonen var koordinert med norsk politi.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer