Natalia er fanget på Canadas høyeste fjell. En redningsaksjon er umulig, og flere farer lurer

- En veldig vill del av verden.

MOUNT LOGAN: Den 37 år gamle fjellklatreren Natalia Martinez fra Argentina er fanget på Mount Logan i Canada. Et jordskjelv ødela ruta til toppen, og en snøstorm forhindrer en redningsaksjon. Foto: Icefield Discovery
MOUNT LOGAN: Den 37 år gamle fjellklatreren Natalia Martinez fra Argentina er fanget på Mount Logan i Canada. Et jordskjelv ødela ruta til toppen, og en snøstorm forhindrer en redningsaksjon. Foto: Icefield Discovery Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I disse dager utspiller det seg et drama på Canadas høyeste fjell Mount Logan.

Den argentinske fjellklatreren Natalia Martinez har siden mandag morgen vært fanget på det 5959 meter høye fjellet etter at et jordskjelv på 6,3 rystet fjellmassivet i avsidesliggende Yukon.

37-åringen lå i teltet sitt da hun hørte det hun beskriver som et «voldsomt brøl». Det forteller hennes klatrepartner de siste ti årene, Camilo Rada. Han har ifølge The Guardian vært i jevnlig kontakt med Martinez via satelittelefon de siste dagene.

Storm

Rada sier at hun allerede hadde vært på tur i ni dager da jordskjelvet utløste flere snøskred på mandag, og at terrenget Martinez nå befinner seg i er veldig utrygt som følge av skjelvet.

- Snøen og jordskjelvet har gjort området farligere enn vanlig. Det er ikke trygt for henne å gå opp eller ned, så planen er å redde henne med helikopter, sier han.

Men også her har det dukket opp problemer. Kort tid etter skjelvet kom en snøstorm inn over området Martinez er i, og det gjør det umulig for et helikopter å gjennomføre en redningsaksjon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer