Natalia fryktet for datterens liv

Natalia Estemirovas drap ble bestilt av den tsjetsjenske presidenten, mener kollegene.

DREPT: Journalisten og menneskerettsaktivisten Natalia Estemirova ble drept i går. Selv fryktet hun for at noe skulle skje med datteren på 16. Foto: REUTERS/Dylan Martinez/Files/SCANPIX
DREPT: Journalisten og menneskerettsaktivisten Natalia Estemirova ble drept i går. Selv fryktet hun for at noe skulle skje med datteren på 16. Foto: REUTERS/Dylan Martinez/Files/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Jeg blir kidnappet!

Det ropte journalisten og menneskerettsaktivisten Natalia Estemirova i det hun ble dratt inn i en hvit bil med registreringsnummeret VAZ-2107, ifølge menneskeretts-organisasjonen Memorial.

Onsdag morgen ble tenåringsmoren kidnappet fra sitt hjem i Grozny.

Senere samme dag ble hun funnet skutt og drept i naborepublikken Ingusjetia.

Fryktet for datterenAage Borchgrevink er rådgiver i den norske Helsingforskomité. Han kjente Estemirova personlig.- Jeg ble kjent med henne i 2003 og møtte henne flere ganger. På et tidspunkt bodde jeg i leiligheten hennes, sier han til Dagbladet.

Han forteller at hun var halvt russisk.

- Moren var russisk og faren tsjetsjensk. Nå bor de nære slektningene hennes i Russland. Hun var svært bekymret for datteren, som begynte å bli stor. Hun fryktet at datteren skulle bli kidnappet.

Mener presidenten bestilte drapetVenner og kollegaer ved Memorial var raskt ute med å identifisere morderen. De mener det var den tjetsjenske presidenten Ramzan Kadyrov som bestilte drapet.- Ramzan hadde tidligere truet Natalia. Han fornærmet henne og så henne som sin personlige fiende, sa Oleg Orlov, leder for menneskerettsgruppen Memorial, kort tid etter at drapet på kollegaen ble kjent.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer