Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Natascha får ingen erstatning av staten

Ba om åtte millioner kroner.

FIKK AVSLAG: Natascha Kampush får ingen erstatning av staten og hun orker ikke ta saken inn i rettssystemet. Foto: EPA
FIKK AVSLAG: Natascha Kampush får ingen erstatning av staten og hun orker ikke ta saken inn i rettssystemet. Foto: EPA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERLIN (Dagbladet): Natascha Kampusch får ikke et rødt øre fra den østerrikske staten.  I dag vendte innenriksministeren tommelen ned for søknaden om åtte millioner kroner som plaster på såret.

- En tykk kjede av indisier pekte allerede i april 1998 direkte mot Wolfgang Priklopil som Nataschas kidnapper.  Hvis politiet hadde utført skikkelig arbeid, ville klienten min blitt spart for et åtte og et halvt års sammenhengende martyrium, sa advokat Gerald Ganzger til østerriksk radio da han i vinter sendte søknad om en billighetserstatning på 2600 kroner for hver av de 3096 dagene som Natascha befant seg i kidnapperens vold.

Fagfolk sa nei Det ble i dag kjent at myndighetenes egne fagfolk hadde avgitt en negativ anbefaling i forhold til skyldspørsmålet. 

Ekspertene peker på at selv om tipset om at Wolfgang Priklopil var Nataschas kidnapper var blitt undersøkt, er det ikke dermed sikkert at etterforskerne ville funnet fram til det hemmelige kjellerrommet hvor Natascha ble holdt som fange.

Vil spare Natascha Formålet med advokat Ganzgers framgangsmåte, var han i utgangspunktet ønsket å spare klienten sin for å måtte oppleve alle sakens detaljer rullet opp for åpen scene.

Det var Nataschas egen advokat som midt på dagen i dag sendte ut en pressemelding om avslaget.

- Avgjørelsen kommer ikke uventet og jeg tar den med skuffelse til etterretning, skriver advokat Ganzger og føyer til at det for Natascha Kampusch ikke kommer på tale å gå rettens vei:

- Hun ønsker ikke å bli utsatt for en prosess som ville ta mange år og utgjøre en veldig sterk belastning for henne.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media