Natascha Kampusch kaller kidnapper «stakkars sjel»

Snakker ut i nytt TV-intervju. Ett år siden hun flyktet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ett år etter at hun klarte å rømme fra mannen som holdt henne fanget i åtte år, synes østerrikske Natascha Kampusch (19) stadig mer synd på ham.

Kampusch var ti år gammel da hun ble bortført av Wolfgang Priklopil. I åtte år holdt han henne fanget i et knøttlite rom under garasjen, og hun fikk bare komme opp og ut noen få ganger. 23. august i fjor klarte hun å rømme mens hun holdt på å vaske bilen hans og han var opptatt i en telefonsamtale. Priklopil tok sitt eget liv rett etterpå.

Mandag kveld sendte den østerrikske TV-stasjonen ORF et nytt intervju med henne i anledning at det var ett år siden den dramatiske rømningen.

- Jeg synes mer og mer synd på ham, sier hun om Priklopil og kaller ham en «stakkars sjel, fortapt og forledet».

- Jeg har fått det han har gjort mot meg litt mer på avstand, men det er blir ikke borte. Det kommer opp igjen og igjen, sier hun i det 50 minutter lange intervjuet.
Medlidenhet
- Jeg sa til ham at «en dag skal jeg danse på graven din», men jeg mente det ikke bokstavelig, sier hun i intervjuet. Hun forteller videre at hun føler en slags medynk for ham.

- Det lå hele tiden i kortene at det bare ville være én av oss, og til slutt viste det seg å være meg.

Historien om Kampusch gikk verden rundt, og mange undret seg på hvorfor hun valgte å være til stede i Priklopils begravelse.

- Jeg sa farvel, og hvorfor skulle jeg ikke ha gjort det? Det var viktig for meg, fordi siste gang jeg så ham i live var da han snudde ryggen til meg og jeg løp alt jeg kunne, forklarer hun.


Minner
Kampusch sammenligner forholdet til Priklopil med en brytekamp der begge parter forsøkte å få overtaket. Hun sier også at hun har beholdt klærne han kjøpte til henne.

- Det er spesielle minner knyttet til disse. Dette er sokker og T-skjorter som holdt meg varm, og jeg trenger å ta vare på dem. I hvert fall en stund til.

Natascha Kampusch kaller kidnapper «stakkars sjel»

Etter at Kampusch kom fri fra sin kidnapper har hun blitt fotfulgt av fotografer og journalister. Hun har også mottatt flere tilbud om bok- og filmrettigheter, både fra Østerrike og fra utlandet.

Hun har imidlertid så langt gjemt seg bak en hær av psykiatere, advokater og medierådgivere, og hun har bare gitt noen få intervjuer. Disse har hun imidlertid tjent mange millioner euro på.

19-åringen forteller at hun bruker mye av tiden nå på ta igjen tapt skolegang og på å finne tilbake til samfunnet. Hun understreker samtidig hvor viktig det er for henne å holde fast på privatlivets fred.

(NTB)