Natascha Kampusch krever millionerstatning

Kidnappingsofferet mener dårlig politiarbeid var årsaken til de åtte årene som Priklopils fange.

KRAV:  Natascha Kampuschs advokat er frustrert over politiarbeidet etter at hun ble kidnappet av Wolfgang Priklopil. Foto:  AFP PHOTO/ DIETER NAGL
KRAV: Natascha Kampuschs advokat er frustrert over politiarbeidet etter at hun ble kidnappet av Wolfgang Priklopil. Foto: AFP PHOTO/ DIETER NAGL Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BERLIN (Dagbladet): - En tykk kjede av indisier pekte allerede i april 1998 direkte mot Wolfgang Priklopil som Nataschas kidnapper. Hvis politiet hadde utført skikkelig arbeid, ville klienten min blitt spart for et åtte og et halvt års sammenhengende martyrium, sa advokat Gerald Ganzger til østerriksk radio (ORB) i kveld.

2650 kroner dagen Tidligere på dagen avslørte gratisavisa Heute at advokat Ganzger allerede i begynnelsen av februar henvendte seg skriftlig til innenriksdepartementet med spørsmål om staten ikke på egen hånd burde tilby Natascha en erstatning.

Han annonserte samtidig at skrivelsen kunne betraktes som et søksmål, hvis ikke forbundsrepublikken kommer med et akseptabelt tilbud.

I brevet mener Natascha Kampuschs advokat at 323 euro — eller om lag 2650 kroner — må være et passende plaster på såret for hver av de 3096 dagene hun var sperret inne i Priklopils private fengsel.

Unngå foreldelse At kravet kommer nå, skyldes i følge advokaten at det ellers ville blitt foreldet i løpet av kort tid. Østerrikske jurister spår at Natascha Kampusch har en god sak.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer