Natascha kjøper huset der hun var innestengt i åtte år

Vil unngå at huset blir et museum.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERLIN (Dagbladet): – Jeg er ingen stjerne. Men folk vil gjerne gjøre en stjerne av meg, klager Natascha Kampusch i intervjuet med ORF.

Anledningen til at hun nå velger å bryte sin selvpålagte taushet, er at det kommende torsdag er ett år siden hun ble reddet fra sitt åtte og et halvt års martyrium som fange i kjelleren hos Wolfgang Priklopil.

I intervjuet forteller den østerrikske 19-åringen om livet sitt i dag.

– De åtte og et halvt årene har gjort meg til den jeg er. Men jeg er altså ikke noe offer. Til offer blir bare den gjort, som gjør det selv, uttaler hun ettertenksomt.

På TV får seerne også bli med på Nataschas første utenlandsreise, som her om dagen gikk til Barcelona. Dessuten forteller hun om den nye leiligheten sin, et 130 kvadratmeter stort ”rede” i Wien, der hun bor helt alene. Hun røyker ikke, drikker ikke, og går veldig sjelden ut i byen for å more seg med jevnaldrende.

Advokaten Gerald Ganzger avslører nå overfor avisa Bild at Natascha har bestemt seg for å kjøpe Wolfgang Priklopils hus utenfor Wien. Handelen skal åpenbart finansieres ved hjelp av de store honorarene, som hun får betalt hver gang hun står fram i TV.

– Natascha ønsker ikke selv å bo i huset, men hun vil heller ikke at det skal bli et slags museum der. Hvis huset i Strasshofer Heinestrasse 60 utvikler seg til et pilgrimssted, eller at noen kjøper det for å lage et Disneyland, ville det være sterkt mot min klients vilje, sier Ganzger.

ET ÅR ETTER: Natascha Kampusch gjemmer seg bak en håndvifte under moren Brigitte Sirny-Kampuschs lansering av boken sin, tidligere i august i år. Foto: SCANPIX/EPA/FRANZ GLEISS
ET ÅR ETTER: Natascha Kampusch gjemmer seg bak en håndvifte under moren Brigitte Sirny-Kampuschs lansering av boken sin, tidligere i august i år. Foto: SCANPIX/EPA/FRANZ GLEISS Vis mer
RØMTE ETTER 8 ÅR: Natascha Kampusch holdt sitt første intervju på TV kort tid etter hun klarte å rømme fra sin kidnapper.
STRASSHOFF 60: Her ble Natascha Kampusch holdt fanget i åtte og et halvt år, av Wolfgang Priklopil. Nå skal hun kjøpe huset.