Natascha må vitne om sine 3096 dager i fangenskap

Tvinges av faren, som hun ikke er på talefot med.

 MÅ MØTE I RETTEN : Faren til Natascha tvinger henne å møte i retten for å fortelle sannheten om bortføringen.  Foto: SVEINUNG YSTAD / DAGBLADET
MÅ MØTE I RETTEN : Faren til Natascha tvinger henne å møte i retten for å fortelle sannheten om bortføringen. Foto: SVEINUNG YSTAD / DAGBLADETVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERLIN (Dagbladet): Nataschas far Ludwig Koch gikk i går ut og erklærte at han nå trekker Wolfgang Priklopils beste venn for retten. Nataschas far mener at vennen, i østerrikske medier omtalt som Ernst H., selv deltok i eller hadde kjennskap til borføringen av dattera, da hun i 1998 ble kidnappet på vei til skolen.

- Vi mener at sjansene i hvert fall står godt, når det gjelder å kunne føre bevis for at Ernst H. i det minste visste om at den beste vennen hans hadde Natascha i sin vold uten at han gjorde noe for å stoppe avslutte martyriet hennes, sier advokaten Dietmar Heck til avisa Kurier i Wien.

Advokaten forteller at Ludwig Koch krever en erstatning på totalt 130 000 euro eller knapt en million kroner for sine egne lidelser.

Ny info I løpet av de åtte og et halvt årene som Natascha var forsvunnet, brukte han pengene sine og all fritid på å lete etter henne. Størsteparten av pengene skal være en plaster på såret, mens de siste par hundre tusen kronene skal være betaling for alle timene han la ned i saken.

Det skal være de siste ukenes avsløringer på det sveitsiske nettstedet 20min.ch som har fått Nataschas pappa til å trekke Ernst H. for retten. 

På hittil ukjente bilder fra stedet Wolfgang Priklopil angivelig begikk selvmord ved å kaste seg foran toget, er det flere ting som indikerer at han i virkeligheten ble drept.

Den mulige gjerningsmannen blir utpekt til å være nettopp «bestevennen» Ernst H.  Han avviser overfor østerrikske medier å kommentere de nye beskyldningene.

Ny etterforskning En undersøkelseskommisjon i det østerrikske parlamentet skal om to uker avgi rapport om sin gjennomgang av politiets etterforskning i Kampusch-saken.

Mediene melder at flertallet vil anbefale at saken blir gjenstand for en helt ny etterforskning, og denne gangen med støtte fra det amerikanske føderale politiet FBI.

Ludwig Koch signaliserer gjennom advokaten sin at han ikke egentlig har illusjoner om å vinne det private søksmålet mot Ernst H. På denne måten oppnår han imidlertid å kunne tvinge alle involverte til å fortelle det de vet under ed og straffeansvar.

Også Natascha selv må regne med å bli kalt til vitneboksen. Hun er ikke på talefot med faren sin, fordi hun ble rasende over noen av uttalelsene han kom med umiddelbart etter at hun hadde sluppet løs.

Politimann avslørt I materialet som den parlamentariske undersøkelseskommisjonen har beskjeftiget seg med, skal det også foreligge indikasjoner på at Natascha under fangenskapet fikk et barn med Wolfgang Priklopil. En politimann ble for to uker siden avslørt da han forsøkte å skaffe seg DNA-prøver fra ei åtte år gammel jente på en barneskole.  Barnet viste seg å være Ernst H.s niese.

Politimannen ønsket å finne bevis for at jenta i virkeligheten skulle være Nataschas hemmelige datter. 

Men teorien er allerede tilbakevist.

- Det hele er sårende og vanskelig. Jeg har aldri vært gravid, sa Natascha selv da hun i slutten av forrige uke lot seg intervjue på tv-stasjonen ORF.