Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Nataschas mor drakk med kidnapperen

Moren kjente kidnapperen og kameraten hans hevder østerrikske medier.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Påstander om at Natascha Kampuschs mor kjente datterens kidnapper og kameraten hans, har sådd tvil om sannheten bak jentas forsvinning for åtte år siden.

På samme bar

Østerrikske medier skriver at Birgitta Sirny, Nataschas mor, var stamgjest på en bar som ble frekventert av Wolfgang Priklopil, som bortførte datteren da hun var ti år gammel og holdt henne fanget i sitt hjem i Wien.

Vitner har sagt at Sirny og Ludwig Koch, faren til Natascha ofte satt og drakk med Priklopil. Datteren var også med. De ble alle observert sammen i ukene før Natascha forsvant i 1998, da hun var på vei til skolen, skriver Times.

Dro på skiferie

Disse påstandene kommer en uke etter at det tyske Magasinet Stern, avslørte at Natascha dro på skiferie med Priklopil noen måneder før hun klarte å flykte.

Stern skriver i dagens utgave at Priklopil gjorde elektrisk arbeid i butikken som moren til Natascha eide. Det var en nabo som kom med disse påstandene.

- Jeg er sikker på at det var Priklopil. Da jeg så bildet av ham på TV 23.august kjente jeg ham igjen med en gang, sier naboen, Anneliese Glaser til Stern.

image: - Nataschas mor drakk med kidnapperen

Ventet på mor hos naboen

Kvelden før Natascha ble bortført, hadde hun akkurat kommet hjem etter en helg på reise med faren, men moren var ikke hjemme. Hun gikk derfor ned en etasje og ringte på hos naboen, Glaser. Like før ti kom moren hjem og kommanderte datteren til sengs, mens hun selv ble sittende hos naboen og drikke.

Dagen etter ble Natascha bortført på vei til skolen.

Drakk og slo

Nabo Glaser hevder at Sirny pleide på drikke og slå sin datter regelmessig og kalte henne en grusom mor, skriver The Times.

Gerhard Lang, som er talsmann for politiet, sier at etterforskerne er overrasket over Glasers påstander.

- Glaser er et vitne og vi har avhørt henne flere ganger, men disse påstandene er noe hun aldri har fortalt oss. Vi kjenner til påstandene om at Priklopil og moren kjente hverandre, men har ikke funnet bevis for disse påstandene, sier han til The Times.

NATASCHA: En kvinne ser på TV-intervjuet med Natascha Kampusch. Foto: EPA/Scanpix
NATASCHA: En kvinne ser på TV-intervjuet med Natascha Kampusch. Foto: EPA/Scanpix Vis mer