Nataschas mor må i retten

Beskyldt for å ha misbrukt datteren seksuelt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Moren til østerrikske Natascha Kampusch (19) må møte i retten og svare for de svært alvorlige beskyldningene om misbruk av datteren.

Hun beskyldes både for å være delaktig i kidnappingen av datteren, og for å ha misbrukt henne i tida før hun forsvant for ni år siden, skriver The Times.

Moren beskyldes blant annet for å ha misbrukt datteren seksuelt sammen med sine mannlige venner.

Beskyldningene kommer fra en pensjonert dommer, som nå har overtalt østerriksk rett til å prøve saken.

Tjent millioner

Ryktene har florert etter at Natascha kom seg fri fra åtte år i fangenskap hos 44-årige Wolfgang Priklopil.

Hun ble kidnappet på åpen gate på vei til skolen, og ble holdt fanget i et bunkerlignende rom i kjelleren hjemme hos Priklopil inntil hun klarte å rømme i august i fjor. Priklopil tok livet av seg selv.

Etter den spektakulære flukten er Natascha Kampush blitt verdenskjent, og har tjent millioner på å fortelle sin historie. Forholdet til moren har hele tiden vært et hett tema, og pressen reagerte på at forholdet mellom mor og datter ikke virket veldig hjertelig da Natascha kom tilbake.

Kjente kidnapperen?

Det har vært spekulert på om Nataschas mor, Brigitta Sirny, kjente datterens kidnapper fra før, og om hun også var innblandet i datterens forsvinning.

Dette må hun svare for i en rettslig høring i hjemlandet, der datteren ventelig vil bli stevnet som vitne.

- Jeg føler meg forfulgt. Vi har et godt, nært forhold. Nå prøver vi bare å leve et normalt liv, men det dukker stadig opp ting som hindrer oss i det, sier Nataschas mor.

Benekter beskyldningene

Selv har Brigitta Sirny benektet alle beskyldningene, og sier at det var så vidt hun greide å fungere de årene datteren var vekk. Snart kommer boka der moren forteller sin historie.

Hun forklarer at hun og datteren, som bor alene i en luksusleilighet i Wien, får et stadig nærmere forhold.

- Det tok meg svært lang tid å få hodet over vannet etter alt som har skjedd, men jeg greide det, delvis fordi jeg skrev denne boka. Alle detaljene om det helvetet jeg gjennomgikk, beskrives åpenhjertig i boka. Folk spør ofte hvordan jeg overlevde. Nå kan de lese om det, sier Sirny.

Det er uklart om hun vil gå inn på beskyldningene mot henne i boka, som er ført i pennen av en østerriksk journalist.

DET FØRSTE INTERVJUET:</B> Natascha Kampusch ble verdenskjent etter at hun kom seg fra fra åtte års fangeskap.
<B>I LYKKELIGE TIDER: Natascha Kampusch på dåpsdagen i armene til moren, Brigitta Sirny. Nå er moren beskyldt for å ha mishandlet henne og deltatt i kidnappiongen