- Nataschas mor står bak forsvinningen

Natascha Kampusch må i retten igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En østerrisk eksdommer mener han kan bevise at Nataschas mor, Birgitta Sirny-Kampusch, var involvert i den gåtefulle forsvinningen av hennes datter for nesten ti år siden, skriver VG som viser til flere østerriske medier.

- Sannheten vil komme for en dag gjennom rettsforhandlinger, sier den pensjonerte eksdommeren Martin Wabl til avisa Salzburger Nachrichten.

Nå må både mor og datter møte opp i retten for å fortelle sin versjon av saken. Det er også ventet at faren Ludwig Koch må ta seg turen til rettssalen.

Natascha Kampusch (19) ble kidnappet på vei til skolen 2. mars 1998, og kom ikke til rette før etter åtte og et halvt år. Det var Wolfgang Priklopil som holdt jenta fanget i alle disse årene. Moren hevder hun ikke kjente kidnapperen, og anser Wabls utsagn som galskap.

- Selv om jeg ikke tar ham seriøst, er det ubehagelig for meg å måtte høre på påstandene hans, sier hun til VG.

Wabl har hevdet dette tidligere også, men tidligere har ikke motparten tatt seg bryet med å møtte opp i retten.

I går kom det også fram at den unge jenta får sitt eget talk-show fra neste år.

LEI AV PÅSTANDER: Nataschas mor, Birgitta Sirny-Kampusch, er lei av at eksdommer Martin Wabl mener hun var involvert i forsvinningen av hennes datter. FOTO: HERBERT NEUBAUER/REUTERS
LEI AV PÅSTANDER: Nataschas mor, Birgitta Sirny-Kampusch, er lei av at eksdommer Martin Wabl mener hun var involvert i forsvinningen av hennes datter. FOTO: HERBERT NEUBAUER/REUTERS Vis mer
BORTFØRT: Natascha Kampusch (19) var borte i åtte og et halvt år før hun kom til rette.