Nate fryktet foreldrenes reaksjon på at han er homofil. Så fikk han dette brevet fra faren

Rører titusener.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): For unge homofile er det få ting som er så vanskelig som å komme ut av skapet. Noen vet at de vil møte fordommer, andre frykter det.

Amerikanske Nate fra Michigan er blant dem. Han er homofil og har kjæreste - men turte ikke fortelle det til familien.

Nå går historien hans verden rundt.

Husk juice Nate snakket med kjæresten på telefonen, og de snakket om å fortelle hemmeligheten. Det førte til at Nates far skrev denne lappen til sønnen:

«Jeg overhørte telefonsamtalen din med Mike i går kveld, hvor du snakket om dine planer om å komme ut av skapet. Det eneste du trenger å ta med hjem etter skolen i dag er appelsinjuice og brød.»

Faren ble nemlig ikke overrasket av telefonsamtalen.

«Jeg har visst at du er homofil siden du var seks år gammel, og jeg har elsket deg siden du ble født. PS. Mor og jeg synes du og Mike er et søtt par.»

Begynte å gråte Nate har siden gitt brevet til organisasjonen FCKH8, som jobber for homofil ungdom. De la ut et bilde av det på Facebook, hvor det søndag formiddag hadde over 80 000 «likes».

- Vi får så mye rart, og det var så vidt jeg tittet på det. Men da jeg leste det, begynte jeg å gråte, sier FCKH8-grunnlegger Luke Montgomery til Yahoo.

Nate og familien har godkjent publisering av brevet, men ønsker ikke kommentere saken ytterligere.

Foreningen for foreldre og familier av lesbiske og homofile (PFLAG) har også falt for brevet:

- Det handler om ubetinget kjærlighet fra foreldrene. For noen, som denne faren, kommer det naturlig. Andre trenger mer tid.

Nate fryktet foreldrenes reaksjon på at han er homofil. Så fikk han dette brevet fra faren