RAMMET: 19 elever ved Franklin Regional School District ble skadet. Foto: AP / Gene Puskar / NTB scanpix
RAMMET: 19 elever ved Franklin Regional School District ble skadet. Foto: AP / Gene Puskar / NTB scanpixVis mer

Nate tok selfie på sykehuset etter knivangrepet på skolen

Får skryt for at han slo alarm da medelev gikk amok.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 20 personer, 19 unge elever og én voksen, ble skadet, da en 16-åring gikk amok med kniv på Franklin Regional High School i Pittsburgh-forstaden Murrysville i Pennsylvania i USA i dag tidlig lokal tid.

Ti av elevene er sendt til sykehus, og tilstanden skal være alvorlig for sju av dem, skriver CBS Pittsburgh.

Legene ved sykehuset sier de tror alle de skadde vil overleve. En av de som ble sendt til sykehus, men som det ser ut til at det har gått bra med, er eleven Nate Scimio. Han har lagt ut et bilde, en såkalt selfie, på Instagram, som viser at han har fått en større bandasje på den ene armen.

Medelever og andre har uttrykt sin støtte til ham i kommentarene under bildet. Flere kaller ham en helt. En annen angivelig medelev skriver på Twitter at Nate var den som utløste brannalarmen, og dermed alarmerte de som ikke befant seg i umiddelbar nærhet om at noe hadde skjedd.

Lokale myndigheter opplyser til NBC at den pågrepne 16-åringen går i samme klasse som flere av ofrene. Han skal ha angrepet elevene inne i klasserom og i gangen på skolen. Han skal ha blitt overmannet og lagt i håndjern av to ansatte på skolen, ifølge CNN.

Flesteparten av de 20 skal være knivstukket, mens enkelte ble skadet i panikken som oppstod, melder nyhetsbyrået AP. De hardest skadde skal ha blitt stukket i overkroppen.