Nathan får bli i Norge

Oslo tingrett omgjorde utvisningsvedtak.

VANT OVER UNE: : Nathan Eshete i rettsal 250 i Oslo tingrett  da saken mot staten ved Utlendingsnemnda startet 19. februar. I dag kom dommen som gir 7-åringen rett til å bli i Norge. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Scanpix.
VANT OVER UNE: : Nathan Eshete i rettsal 250 i Oslo tingrett da saken mot staten ved Utlendingsnemnda startet 19. februar. I dag kom dommen som gir 7-åringen rett til å bli i Norge. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Utlendingssnemndas vedtak i Nathan-saken er ugyldig, ifølge Oslo tingrett.

Dermed får sju år gamle Nathan Eshete og hans familie bli i Norge hvis nemnda ikke anker og Høyesterett kommer med en annen dom.

Dommen fra Oslo tingrett innebærer at utsendelsesvedtaket til Utlendingsnemnda er ugyldig og at sjuåringen og familiens hans ikke kan sendes ut før det eventuelt foreligger rettskraftig dom, ifølge familiens prosessfullmektig, advokat Arild Humlen.

Her kan du lese hele dommen. - Utlendingsnemnda kan velge å anke saken, men jeg håper inderlig at så ikke skjer. Denne familien har fortjent å få bli, sier Humlen til BT.no.

Nathan Eshete er født og oppvokst i Norge og gikk i første klasse på barneskolen, da familien hans i fjor vår fikk endelig avslag på asylsøknaden.

Familiens søksmål er den første av sakene til de såkalte asylbarna som er oppe for retten etter at Høyesterett ga Utlendingsnemnda (UNE) medhold for sin praksis før jul.

Høyesteretts storkammer avviste da anken i en annen sak som involverte familiene til flere asylbarn.

For dårlig begrunnet Nemnda har ikke begrunnet godt nok hvorfor Nathan ikke har tilstrekkelig tilknytning til landet til at han må få bli her, mener retten. Den har ikke selv gjort noen vurdering av guttens tilknytning til Norge og hvorvidt avveiningen av det utlendingsloven kaller «barnets beste» opp mot innvandringsregulerende hensyn, er korrekt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer