Nathan hadde bare ett ønske da kreftsvulsten vokste seg større

Derfor laget familien julaften for femåringen i september. Nå får han julekort fra hele verden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Lille Nathan Norman har hatt et liv preget av kampen mot kreft. Femåringen fikk diagnosen i januar 2009. Hjernekreften spredte seg, og nå har han en svulst i ryggraden også, melder TV-kanalen WSET-TV.

Etter at han i august fikk beskjed om at svulstene vokser igjen og at han måtte starte en ny runde cellegift, kom han med ett enkelt ønske til mora Dawn Norman.

- Nathan spurte om vi ikke kunne sette opp juletreet og pynte til jul. Han trodde det ville få ham til å føle seg bedre, for han hadde det ikke særlig bra, sier Dawn til lokal-TV-kanalen i Virginia.

Dermed gikk familien til verks. Huset ble pyntet, mat og gaver kjøpt inn og plutselig var det klart for julefeiring midt i september.

- Gjør det noe at folk synes vi er gærne? Har det noe å si? Helt klart ikke. Hvis dette er hans siste julefeiring, så kan vi feire i fire måneder vi, sier faren Bobby.

Vil ha julekort Familien har spredt det glade julebudskapet blant familie og venner, og laget en Facebook-side der folk fra hele verden kan komme med julegratulasjoner. De har også delt adressen sin, i håp om å få julekort til den lille og høytidsfeirende kreftpasienten.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Bobby og jeg vil takke alle for kjærligheten og godheten dere har vist vår familie. Nathan har vært så glad for å se at folk fra hele verden har skrevet, og vi har fått kort også. Dere er fantastiske, skriver Dawn på Facebook.

Hun oppfordrer også folk til å gjøre en innsats for kreftsyke barn verden rundt. Hjemme i Rustburg, Virginia har naboene kastet seg på bølgen for å glede Nathan og familien.

- Venner begynte å sette opp trærne sine og dekorasjoner og sende oss bilder. Hver dag går han til postboksen og får 20-30 kort, julekort i september. Jeg vet ikke en gang hvor folk får julekortene fra på denne årstida, sier Dawn til WSET.

Noen sender også penger i gave til familien, de bruker Nathan på julegaver til de andre som ligger på kreftavdelinga.

- Kommer til å savne mamma og pappa Familien sier at de føler at de får styrke av julefeiringen - særlig nå som den engasjerer så mange.

- Hvis du spør Nathan om han er redd sier han: «Nei, Gud er med meg». Søsteren hans spurte om han var redd fordi han snart ville møte Jesus. Som mor sier jeg nei. Ingen skal møte Jesus. Alle skal bli her. Vi får møte Jesus når vi blir eldre, sier Dawn.

- Men Nathan sa at nei, han er ikke redd for å møte Jesus, men at han kommer til å savne mamma og pappa, sier Dawn.

Familien setter sin lit til at behandlingen kan utsette sykdomsforløpet fram til en mirakelkur kommer på markedet.

- Som en far eller mor sørger man over den banen Gud har valgt ut for oss. Etter at sykdommen ble verre igjen for to uker siden, har det ikke gått en dag uten at jeg har brutt ut i tårer. Men vi nyter det vi har, og akkuratt nå feirer vi jul, sier Dawn.