Nathaniel (13) drapstiltalt

Nathaniel Abraham er tiltalt for drap, og risikerer livstidsstraff uten mulighet for løslatelse. Ikke uvanlig i USA. Men Nathaniel var bare 11 da han ble arrestert, og er en av de aller yngste drapstiltalte i nyere amerikansk historie.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hele 46 stater tillater nå at barn stilles for retten, tiltales og dømmes som voksne. En ny trend kaller Amnesty International USA det. For motstanderne av denne trenden er Nathanial Abraham blitt et symbol. Amnesty bruker bilde av ham på forsiden av en kritisk rapport om rettssystemets behandling av unge.

46 stater har nylig endret lovverket slik at det skal være mulig å stille et barn for retten som en voksen dersom en dommer bestemmer det.

Nathaniel Abraham var bare 11 år da han skal ha skutt 18 år gamle Ronnie Green, en tilfeldig forbipasserende. Et uhell, sier advokat Fieger og Nathaniel selv. Han har forklart at han bare skjøt mot noen trær da kula traff Green.

Men påtalemyndigheten beskriver Nathaniel Abraham som en kaldblodig drapsmann som til og med skrøt av at han ville skyte en person, overfor ei jente i klassen.

(NTB)

VENTER PÅ DOM: Nathaniel er 13 år og venter på dommen. Han kan få livsvarig fengsel.