Nathaniel (14) dømt for drap på læreren

14 år gamle Nathaniel Brazill skyldig i forsettelig drap på sin egen lærer. Nå venter 25 til 30 år i fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De ni kvinnene og tre mennene i juryen i Florida i USA ble bedt av aktor om å dømme ham for overlagt drap, men nøyde seg med forsettelig drap, melder nyhetsbyrået AP. Hadde 14 år gamle Nathaniel Brazill blitt funnet skyldig i overlagt drap, ville han fått livstids fengsel - uten mulighet til noen gang å slippe ut igjen.

Med dom for forsettelig drap kan han søke om benådning og slippe ut av fengsel igjen, melder nyhetsbyrået AP.

Foreløpig er det ikke bestemt hvor lang fengselsstraff han skal få.

Nathaniel har hele tiden insistert på at skuddene som drepte den populære engelsklæreren Barry Grunow (35) gikk av ved et uhell. Læreren ble drept under siste skoledag i fjor vår.

Tenåringen som nå er dømt for drapet var en flink skoleelev uten noen kriminell fortid. Juryen brukte 14 timer på å finne ham skyldig i drapet.

14-åringen satt mellom sine advokater da juryen avsa sin kjennelse.

Før juryens kjennelse ble offentliggjort, uttalte Brazills foreldre at de håpet at juryen ville ta deres sønns unge alder med i betraktningen.

Aktor Marc Shiner brukte sitt avslutningsforedrag til å fortelle at Brazill drepte engelsklæreren fordi han var sint etter å ha blitt utvist fra skolen på siste skoledag. Brazill ble utvist for å ha kastet en vannbalong. Shiner sa at Brazill tok livet av Grunow da han nektet ham å snakke med to klassekamerater.

14-åringen innrømmet under rettssaken at han hadde gått hjem, hentet pistolen og tatt den med tilbake til skolen.

Nathaniels forsvarer Robert Udell mente at Brazill manglet erfaring med bruk av våpen, og at han trodde at våpenet var sikret.

<B>DØMT: Nathaniel Brazill ble i dag dømt for forsettelig drap på sin engelsklærer. Nå må 14-åringen belage seg på 25 til 30 år i fengsel.
TRUET FLERE: Nathaniel Brazill holder i pistolen nederst til venstre på bildet, og sikter på lærer John James og skoleelev Eneyda Euceda etter at engelsklæreren Barry Grunow ble drept ved Lake Worth Middle School i Mai i fjor. Bildet ble tatt av skolens overvåkningskamera.