Nationaltheatret stopper medaljeutdeling etter jødehets

- Av hensyn til barnas sikkerhet.

STOPPES: Den radikale muslimen Trond Ali Linstad skulle etter planen motta kongens fortjenestemedalje i sølv senere i dag, men nå stoppes utdelingen av hensyn til barnas sikkerthet. Foto: Scanpix
STOPPES: Den radikale muslimen Trond Ali Linstad skulle etter planen motta kongens fortjenestemedalje i sølv senere i dag, men nå stoppes utdelingen av hensyn til barnas sikkerthet. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Nationaltheatret stopper utdelingen av fortjenestemedaljen som skulle overrekkes den radikale muslimen Trond Ali Linstad (69), av hensyn til barnas sikkerhet.

Kommunikasjonssjef Ida Halvorsen ved Nationaltheatret sier at prisutdelingen likevel ikke vil skje i forbindelse med teaterforestillingen «Folk og røvere i Kardemommeby».

- Etter dialog med politiet har vi av hensyn til barnehagebarnas sikkerhet valgt å ikke ha medaljeutdeling hos oss, sier Ida Halvorsen, kommunikasjonssjef ved Nationaltheatret, til Dagbladet.

- Ikke kapasitet Hun forteller at de det siste døgnet har fått mange henvendelser, både fra presse, og det Halvorsen kaller «meget engasjerte personer», som ikke har kommet med direkte trusler, men oppført seg på en slik måte at Nationaltheatret har tatt den avgjørelsen de nå har tatt.

- Vi overprøver ikke avgjørelsen om at Linstad mottar medaljen, det er kongens avgjørelse. Dette er fordi at vi ikke har kapasitet til å stille med den typen sikkerhet som kreves i en slik sak, sier Halvorsen.

- Vi vil unngå at barna som kommer hit for å se teaterforestillingen må gå igjennom en stor samling av demonstranter og pressefolk. Voksne som snakker høyt kan være skremmende for små barn, sier Halvorsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer