GIR NATIONEN DAGBLADETS PUBLISERINGSLØSNING:  Konsernredaktør John Arne Markussen i Berner Gruppen er fornøyd med å ha Nationen som pilotkunde på Dagbladet.nos publiseringsløsning, Labrador.
Foto: OLE C. H. THOMASSEN/Dagbladet
GIR NATIONEN DAGBLADETS PUBLISERINGSLØSNING: Konsernredaktør John Arne Markussen i Berner Gruppen er fornøyd med å ha Nationen som pilotkunde på Dagbladet.nos publiseringsløsning, Labrador. Foto: OLE C. H. THOMASSEN/DagbladetVis mer

Nationen valgte Dagbladets Labrador

Nå skal motoren som ligger under panseret på Dagbladet.no testkjøres av andre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no) Nettavisa du leser nå er laget med Labrador - Dagbladets egenutviklede innskrivings- og publiseringssystem.

Nationen har inngått en pilotavtale med Berner Gruppens selskap DB Medialab om bruk av publiseringssystemet Labrador for avisas nettutgave, nationen.no.

Nationen har de siste årene hatt en avtale med API, men har bestemt seg for å avslutte denne og heller teste ut Dagbladets egenutviklede innskrivings- og publiseringssystem.

Brukervennlig- Dagbladets publiseringsplattform framstår som svært fleksibel og brukervennlig. Dessuten har det vært viktig for Nationen å få kontroll på produkt- og forretningsutvikling for vår egen nettavis, og det gjør vi med den løsningen vi nå får. I tillegg får dra nytte av den store kompetansen Dagbladet har på nettutvikling, sier sjefredaktør og daglig leder Mari Velsand i Nationen.

Konsernredaktør John Arne Markussen i Berner Gruppen sier at Nationen og DB Medialab til høsten vil inngå en langsiktig avtale dersom testperioden tilfredsstiller forventningene.

- Vi er glad for avtalen med Nationen, som dermed blir vår første kunde til Labrador, sier Markussen.

- Vårt digitale selskap DB Medialab har en lang tradisjon for samhandling mellom redaksjon og utviklere, og Labrador er et resultat av dette fine samspillet. Labrador er et intuitivt innskrivings- og publiseringsverktøy som gir mulighet til  effektiv og dynamisk redigering av nettavisen, sier han.

Nationen ruster opp på nettI forbindelse med skifte av publiseringsplattform jobber Nationen nå med å ruste opp sin nettavis på flere områder.

- Vi øker blant annet staben både på redaksjonell og kommersiell side, og vi har planer om å utnytte stoff som produseres også av andre publikasjoner i Tun Media på Nationens nettsider, sier Mari Velsand.

Dagbladet.no har hele tiden hatt egenutviklet programvare for nettpublisering, har også vurdert konkurrerende systemer.

- Men vi fant ingen systemer som var brukervennlige og samtidig ga muligheter til å lage en fleksibel forside. Vi ønsket oss et system hvor vi enkelt kunne ta i bruk nye muligheter som dukket opp på nett når de kom. Det har vi nå, sier kanalsjef Jon R. Hammerfjeld.

Systemet Labrador bygger på at man skriver rett i malene, og hele tiden ser både hvordan artiklene og forsiden vil bli seende ut for leserne. Hele systemet ligger i en nettleser, og man trenger ingen andre programmer for å få inn bilder, video og tekst i artiklene.

Systemet er i sin helhet utviklet av DB Medialabs utviklingsavdeling.