Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

NATO: - Har angrepet legitime mål i Libya

Gaddafi-regimet anklager igjen NATO for å ha bombet sivile.

EKSPLOSJON: Røyk står til værs etter en eksplosjon i noen militære bygninger i Libyas hovedstad Tripoli. Muammar Kadhafis regime anklager NATO for å ha bombet sivile, mens NATO selv sier de har bombet legitime mål. Foto: AFP PHOTO/MAHMUD TURKIA/SCANPIX
EKSPLOSJON: Røyk står til værs etter en eksplosjon i noen militære bygninger i Libyas hovedstad Tripoli. Muammar Kadhafis regime anklager NATO for å ha bombet sivile, mens NATO selv sier de har bombet legitime mål. Foto: AFP PHOTO/MAHMUD TURKIA/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge statlig libysk fjernsyn ble 15 personer drept da blant annet et bakeri og en restaurant ble truffet i et angrep i byen Brega. TV-kanalen kaller angrepet en forbrytelse mot menneskeheten.

Ifølge det statlige nyhetsbyrået Jana fant angrepet sted lørdag, mens NATO opplyste fredag at det var gjennomført angrep mot militære kjøretøyer og installasjoner i Brega.

- NATO rettet angrep mot bygninger i et forlatt område i Brega. Det var legitime, militære mål som ble truffet, sier en talsperson for NATO.

Eksplosjoner - Vi brukte lang tid på å overvåke området for å være sikre. Det ble gjort nøye planlegging. Vi er klar over anklagene om sivile tap, men kan ikke bekrefte gyldigheten i påstanden, sier han.

Hovedstaden Tripoli ble lørdag rammet av tre kraftige eksplosjoner, ifølge en reporter fra nyhetsbyrået AFP. Eksplosjonene skal ha rammet i forstaden Tajura, der det ligger flere militære installasjoner.

Øyevitner forteller at det fløy jagerfly over hovedstaden idet det smalt.

Nederlag Flere militære ledere har hoppet av og tatt opprørernes side i Libya. Regimet i Tripoli led lørdag et nytt propagandanederlag da det ble klart at 17 av landets mest populære fotballprofiler erklærer sin lojalitet til opprørerne i øst.

Blant dem som har hoppet av fra Tripoli, er fire landslagsspillere og treneren i Tripoli-klubben al-Ahly, melder BBC.

- Jeg ber oberst Gaddafi om å la oss være i fred og la oss skape et fritt Libya, sier landslagskeeperen Juma Gtat.

(NTB)