Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

NATO avviser fredsutspill

Verken bombingen av en buss der titalls uskyldige ble drept, løslatelsen av tre amerikanske soldater eller tap av to krigsfly endrer NATOs holdning. Bombingen fortsetter programmatisk, og fredsutspill fra Slobodan Milosevic blir avvist før de er studert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den serbiske helseministeren sa søndag ettermiddag at minst 47 mennesker ble drept da en NATO-bombe traff en bro nord for Kosovos hovedstad Pristina akkurat da en buss var i ferd med å kjøre over. Øyenvitner fortalte at bomben delte bussen på midten.

Viktig forsyningslinje

NATOs militære talsmann, oberst Konrad Freytag, sa at NATO ikke bombet bussen, men at den kjørte inn på broen akkurat i det flygeren avfyrte sitt våpen. Han sa at broen var et «legitimt» angrepsmål. - De (jugoslavene) må vite at denne veien er en viktig forsyningslinje og at de dermed setter sine innbyggeres liv i fare, sa Freytag.

NATO-talsmannen sa at F-16-flyet som styrtet 80 kilometer nordvest for Beograd natt til søndag fikk motorproblemer, men han kunne ikke si hva disse problemene skyldtes. Ifølge jugoslaviske militære kilder ble flyet skutt ned.

Innfrir ikke NATOs krav

NATO mistet lørdag også et amerikansk krigsfly av typen Harrier, med base på et hangarskip i Adriaterhavet. Dette styrtet under et treningstokt.

NATO-talsmann Jamie Shea sa på den daglige pressekonferansen at verken løslatelsen av tre amerikanske soldater eller et brev fra president Slobodan Milosevic med fire fire forslag til løsning på krisen endrer NATOs holdning.

- Vi er selvfølgelig glad for at de tre nå er fri, men løslatelsen imøtekommer ingen av de fem kravene vi har sagt han må oppfylle, sa Shea, som la til at frigivelsen heller ikke ser ut til å påvirke volden som utøves i Kosovo.

Det offisielle jugoslaviske tallet på drepte etter at NATOs bombing begynte 24. mars, er nå 520.

(NTB)

GIR SEG IKKE: NATO og president Bill Clinton står knallhardt på sitt: Bombingen av Jugoslavia fortsetter.