GIKK TIL ANGREP: Taliban har tatt på seg skylda for formiddagens angrep mot Nato-basen på Jalalabad-flyplassen. Minst åtte opprørssoldater er drept og to Nato-soldater skadd. Kart: Google Earth
GIKK TIL ANGREP: Taliban har tatt på seg skylda for formiddagens angrep mot Nato-basen på Jalalabad-flyplassen. Minst åtte opprørssoldater er drept og to Nato-soldater skadd. Kart: Google EarthVis mer

Nato-base angrepet fra flere kanter i Afghanistan

- Åtte Taliban-opprørere drept, melder Nato.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): En av det største Nato-basene i Afghanistan ble angrepet i formiddag, norsk tid. Taliban har tatt på seg ansvaret for angrepet - som inkluderte en bilbombe, granater og lettere våpen - mot flyplassen ved Jalalabad, 125 km øst for hovedstaden Kabul.

Nato oppgir at minst åtte opprørssoldater ble drept i trefningene og at to Nato-soldater og en afghansk medarbeider ble skadd; ingen soldater er meldt drept. Nato nekter for at angriperne skal ha greid å ta seg inn på basen.

- De brukte en bilbombe, rakettdrevne granater og lettere skytevåpen. De detonerte bilbomben, men kom seg ikke til basens område, sier Nato-talsmann Ian Baxter til nyhetsbyrået AFP
I en tekstmelding til CNN hevder Taliban-talsmann Zabiullah Mujahid at seks selvmordsbombere tok seg inn på flyplassen og drepte 32 utlendinger. Dette er imidlertid ikke bekreftet.

Angrepet skal ha vart i 30 minutter, opplyser nyhetsbyrået Associated Press (AP).

Basen i Jalalabad er NATOs største base etter Kandahar i sør og Bagram utenfor Kabul. Begge er blitt angrepet av opprørere de siste månedene.

Norges forsvarsminister Grete Faremo samt forsvarssjef Harald Sunde landet i natt på flyplassen Marmale i Mazar-e-Sharif, rundt 400 km nordvest for Jalalabad. På grunn av hyppige angrep, og faren for at høystående personer rammes, er sikkerheten ved disse flyplassene omfattende.

JALALABAD ligger ved grensa til Pakistan, øst for Afghanistans hovedstad Kabul. Kart: Google Earth
JALALABAD ligger ved grensa til Pakistan, øst for Afghanistans hovedstad Kabul. Kart: Google Earth Vis mer