Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

NATO beklager drap på sivile

De bekrefter at sivile døde under et flyangrep sør i Afghanistan tirsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge guvernøren i Kandahar-provinsen, Asadullah Khalid, var det flere kvinner og barn blant dem som ble drept under flyangrepet mot en landsby i Zhari-området, vest for Kandahar.

Ni andre ble såret da NATO-flyene slo til mot tre mål i landsbyen, i den tro at det skjulte seg Taliban-soldater der.

Beklager

Den NATO-ledede ISAF-styrken beklaget i går at sivile ble drept.

- Det antas at flere sivile ble drept under flyangrepet, sammen med et ukjent antall opprørere, heter det i en kunngjøring fra ISAF.

- ISAF beklager dypt dersom sivile liv gikk tapt, og gjør alt for å minimalisere faren for at dette skal skje når det gjennomføres operasjoner.

Uklart

NATO-styrken bekrefter også at det ble tilkalt flystøtte da ISAF-soldater i går kom under angrep av rundt 30 opprørssoldater i den nordøstlige Nuristan-provinsen langs grensa mot Pakistan.

DØDE SIVILE: En afghansk politimann ved ruinene som er igjen etter luftangrepet tirsdag. Foto: Scanpix
DØDE SIVILE: En afghansk politimann ved ruinene som er igjen etter luftangrepet tirsdag. Foto: Scanpix Vis mer

En talsmann for Taliban hevder overfor nyhetsbyrået Afghan Islamic Press i Pakistan at ti ISAF-soldater ble drept under angrepet, noe ISAF benekter.

- Foreløpige opplysninger tyder på at et ISAF-kjøretøy ble ødelagt og at mellom 10 og 14 opprørere ble drept, sier NATOs talsmann.

(NTB)