Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- NATO bomber snart, hevder senator

NATO vil trolig angripe Serbia meget snart, sa senator Joseph Biden i dag etter å ha deltatt på et møte om Kosovo i Det hvite hus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

President Bill Clinton og hans nærmeste medarbeidere orienterte Kongress-representanter om muligheten for en NATO-aksjon. Clinton vil gjerne ha ryggdekning på Capitol Hill før han setter i gang et flyangrep.

- Presidenten har helt rett. Vi må gå videre med en bombekampanje, sa Biden som er demokrat og medlem av utenrikskomiteen i Senatet.

- Handlingslammelse vil føre til total destabilisering av hele Balkan, mente han.

Rede til forsvar

Den jugoslaviske hæren er rede til å møte et angrep, sa general Nebojsa Pavkovic, kommandant for landets tredje arme, som er utplassert i Kosovo. Pavkovic lovte å utslette UCK-geriljaen hvis NATO angriper.

Serbia får ikke noen militær hjelp fra sine serbiske brødre i Bosnia. Statsminister Milorad Dodik sa i dag at Republika Srpska vil forholde seg nøytral.

- For oss er det viktigst å bevare stabiliteten, sa Dodik som var i Wien for å snakke med vestlige representanter om byen Brcko.

(NTB-AFP-Reuters)