Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

NATO bombet skole for funksjonshemmede i Libya

En skole for funksjonshemmede barn i Tripoli ble lørdag rammet av NATO-flyenes bomber.

Bombet skole: Nato bombet lørdag en skole for funksjonshemmede barn. det var ingen barn i skolen da angrepet skjedde.  AFP PHOTO/MAHMUD TURKIA
Bombet skole: Nato bombet lørdag en skole for funksjonshemmede barn. det var ingen barn i skolen da angrepet skjedde. AFP PHOTO/MAHMUD TURKIA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skolen, som er drevet av Libyas forening for Downs syndrom, ble truffet mens Muammar Gaddafi holdt en fjernsynstale natt til lørdag. Det var ingen barn inne i skolen da den ble truffet.

Det er ikke kjent hva som var målet for angrepet, men ifølge libyske tjenestemenn var det Gaddafi selv.

- Kanskje ønsket de å treffe TV-stasjonen. Men dette er en ikke-militær, ikke-statlig bygning, sier Mohammed al-Mehdi, som leder rådet som fører tilsyn med borgerlige foreninger i Libya.

Kraften fra eksplosjonen sprengte i stykker vinduer og dører i skolebygninger, og ødela fullstendig en tilstøtende kontorbygning.

Et barnehjem i etasjen over skal også ha blitt ødelagt, forteller libyske tjenestemenn til utenlandske journalister som ble vist rundt i bygningen lørdag.

- Det føles virkelig trist. Nå tenker jeg bare på hva vi skal gjøre med disse barna, sier Ismail Seddigh, som grunnla skolen for 17 år siden da han selv fikk en datter med Downs syndrom.

Ingen ble såret i angrepet, men barna skulle etter planen komme på skolen bare noen timer senere.

Den libyske regjeringen har gjentatte ganger hevdet at NATOs luftangrep har drept og såret sivile. Men siden utenlandske journalister nektes å besøke sykehusene i Tripoli, er det vanskelig å verifisere påstandene.

Den guidede turen til det ødelagte barnehjemmet var første gang journalistene, som blir holdt nøye oppsyn med, ble tatt med til et sivilt område.

Mellom 50 og 60 barn under 6 år gikk daglig til Seddighs skole, som har som formål å forberede barna på en tilværelse ved vanlige skoler.

NTB

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media