NATO bommet - sivile drept

En laserstyrt bombe avfyrt fra et NATO-fly tirsdag bommet på målet og traff et boligområde i det sørlige Jugoslavia, opplyser NATO-talsmann Jamie Shea. Ifølge jugoslaviske kilder skal minst 12 barn og fire voksne ha blitt drept.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ifølge Shea bommet piloten på målet da NATO tirsdag angrep et av den jugoslaviske hærens treningssentre ved byen Surdulica i det sørlige Jugoslavia.

- Bomben traff et mindre boligområde rundt 200-300 meter fra treningssenteret, sa Shea på en pressekonferanse i NATO-hovedkvarteret i Brussel.

Minst 12 barn og fire voksne skal ifølge myndighetene i Beograd ha mistet livet da NATO-fly skjøt raketter mot Surdulica sørøst i Serbia tirsdag. Folk fra det vestlige nyhetsbyrået Reuters fikk filme ruinene av vanlige bolighus som ble fullstendig ødelagt i dette angrepet.

Beboere som overlevde angrepet fortalte at flere raketter traff boligområdet, men NATO hevder at kun en bombe bommet på målet.

- Vi vil aldri angripe sivile, og vi tar alle forholdsregler slik at vi treffer de utvalgte militære målene, sa Shea.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer