Nato-folk vanker på bordeller i Kabul

- En av fem kjøper sex.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): NATO-ansatte har blitt tatt på fersken i å vanke på bordeller i Kabul. Mens soldatene slåss på frontlinja koser sivilt ansatte seg på horehus i den afghanske hovedstaden ifølge The Sun.

Den britiske tabloiden har vært inne på et av bordellene og filmet sivile NATO-ansatte i full sving. Horehusene, som gir inntrykk av å være kinarestauranter tilbyr sine tjenester bak piggtrådgjerder og boltede dører. En stor del av de prostituerte er kinesiske jenter.

The Sun dro til restauranten Paradise og snakket med flere prostituerte.

En kilde Dagbladet.no har vært i kontakt med forklarer at dette er et kjent fenomen. Vedkommende sier også at flere av de kinesiske prostituerte er i Afghanistan for å drive etterretning.

Boo Boo, en prostituert kinesisk jente forklarer at hun knapt nok får tid til å sove fordi hun er så ettertraktet av kundene.

- Kabul er skitten og farlig, men jeg liker penger, forklarer en av de andre jentene, Sin Sin.

En Nato-sjef sier til The Sun at så mange som en av fem sivilt ansatte kjøper seksuelle tjenester. Nato oppfordrer sine ansatte til å holde seg unna disse stedene, uten at det hjelper.

Årlig kommer det flere hundre sivilt ansatte til det krigsherjede landet. De tjener så mye som 1,2 millioner norske kroner på sitt arbeid innenfor administrasjon og sikkerhet ifølge den britiske avisen.

IKKE BARE VANLIG TRAFIKK: Men også prostitusjonstrafikk foregår i Kabul. Foto: AP/SCANPIX
IKKE BARE VANLIG TRAFIKK: Men også prostitusjonstrafikk foregår i Kabul. Foto: AP/SCANPIX Vis mer