FORTSETTER OPPDRAGET: NATO-talsmann Roland Lavoie bekreftet i dag at NATO's bombing i Libya fortsetter. FOTO: CIRO DE LUCA, REUTERS/SCANPIX.
FORTSETTER OPPDRAGET: NATO-talsmann Roland Lavoie bekreftet i dag at NATO's bombing i Libya fortsetter. FOTO: CIRO DE LUCA, REUTERS/SCANPIX.Vis mer

NATO fortsetter bombingen i Libya

- Men våre egne ungdommer ordner sikkerheten, sier libysk opprørsleder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NATO sier at oppdraget i Libya fortsatt er nødvendig, og vil være det så lenge Kadhafi-styrker truer sivile.

- NATOs oppgave er viktig, det er effektivt og det er fortsatt nødvendig for å beskytte sivile, sa NATOs talskvinne Oana Lungescu til journalister i NATO-hovedkvarteret i Brussel tirsdag.

NATO-talsmann Roland Lavoie sa også at NATO fortsetter bombingen.

- Til tross for Kadhafis fall og en gradvis bedring av sikkerheten, er NATOs oppgaver ikke fullført ennå, sa han.

Kadhafis fødeby Lavoie sa også at NATO nå har størst oppmerksomhet om hendelsene ved Muammar Kadhafis hjemby Sirte, der Kadhafi-styrker holder stand.

- Hovedoppmerksomheten vår er rettet mot en korridor som fører til den østlige utkanten av Sirte, sa han.

Alliansen har sett rapporter om samtaler mellom opprørsstyrkene og Kadhafi-styrkene, og NATOs talspersoner kaller rapportene oppmuntrende.

Uvisst om sønnen NATO har ikke opplysninger om skjebnen til en av Kadhafis sønner, Khamis, som ble rapportert drept sist helg.

Samtidig som NATO bekrefter fortsatt bombing, sier Opprørsrådets leder Mustafa Abdel Jalil sier han er blitt enig med NATO om at det ikke trengs internasjonale fredsbevarende styrker i Libya. Opprørernes nasjonale overgangsråd gir samtidig Kadhafi-lojale styrker i Sirte og andre libyske byer frist til lørdag med å overgi seg.
- Våre ungdommer ordner sikkerheten Jalil sa tirsdag at han har hatt møter med NATO-tjenestemenn under et besøk i Qatar mandag. — Vi bestemte at vi ikke trenger noen styrker for å opprettholde sikkerhet, det være seg internasjonale, muslimske eller andre. Vi satser på våre egne ungdommer, sier Jalil. - Algerie ville ikke ha dem Jalil sier også at han tror Kadhafis kone og tre av barna, som mandag kom seg over grensa til nabolandet Algerie, kommer til å reise til et nytt land innen kort tid. — Vi tror ikke at Algerie vil ha dem i lang tid. Opprørerne har bedt algeriske myndigheter om å sende Kadhafis familie tilbake til Libya.
(NTB-Reuters-AFP).

 ORDNER SIKKERHETEN SELV:  Leder av det libysiske opprørsrådet, Mustafa Abdel Jalil, sa på en pressekonferanse i  Benghazi i dag at Libya ikke trenger sikkerhetsstyrker utenfra. FOTO: ESAM AL-FETORI,  REUTERS/SCANPIX.
ORDNER SIKKERHETEN SELV: Leder av det libysiske opprørsrådet, Mustafa Abdel Jalil, sa på en pressekonferanse i Benghazi i dag at Libya ikke trenger sikkerhetsstyrker utenfra. FOTO: ESAM AL-FETORI, REUTERS/SCANPIX. Vis mer