Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nato ga våpen til Taliban

Ved en feil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Ved en feiltakelse ga Nato våpen og mat til Taliban. Det innrømmer talspersoner for Nato i dag, skriver den britiske avisen guardian.co.uk.

Containere som skulle til en lokal politistyrke ble sluppet fra et helikopter over et Taliban-styrt område i Zabul-provinsen. Meningen var at pallene med forsyninger skulle

gå til en kontrollpost i Chazni, som ligger i et avsidesliggende område i provinsen.

Ved en feiltakelse ble containere droppet langt fra kontrollposten, og de ble dermed tatt av Taliban. Hamidullah Tukhi, en lokal politiker fra Zabul, forteller at frakten har blitt tatt av en lokal Taliban-kommandant.

En talsperson for Nato sier at containerne blant annet inneholdt raketter, ammunisjon, vann og mat. Natos general Carlos Brancos skylder på menneskelig svikt, og sier at navigatøren blandet sammen to veldig like kartkoordinater.

En talsperson for Natos hovedkvarter i Brussel nektet for at alliansen med vilje ga Taliban våpen.

- Vi er klar over det, men vi hisser oss ikke opp over det. Det høres mer ut som noen gjorde en feil, enn at det var en konspirasjon, sa han.

FIKK IKKE VÅPEN: En politimann fra Zabul-provinsen. Foto: SCANPIX
FIKK IKKE VÅPEN: En politimann fra Zabul-provinsen. Foto: SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media