NATO-general advarer mot Russland

- Forsøker å skape uro i Europa.

KONFLIKT: Russiske soldater i Vest-Georgia i august i fjor. Nå advarer NATOs militære øverstkommanderende om at Russland forsøker å svekke solidariteten i Europa. Foto: Umit Bektas/Reuters/Scanpix
KONFLIKT: Russiske soldater i Vest-Georgia i august i fjor. Nå advarer NATOs militære øverstkommanderende om at Russland forsøker å svekke solidariteten i Europa. Foto: Umit Bektas/Reuters/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Russland forsøker å skape uro i Europa og undergrave USAs innflytelse, advarer NATOs militære øverstkommanderende, den amerikanske generalen John Craddock.

- Forholdet til Russland blir trolig vanskeligere å håndtere de kommende årene enn det noensinne har vært siden den kalde krigen tok slutt, heter det i en høringsuttalelse fra Craddock til forsvarskomiteen i det amerikanske Senatet.

NATOs militære toppsjef viser blant annet til fjorårets konflikt mellom Russland og Georgia om utbryterregioner og striden om russiske gassleveranser til Europa tidligere i år.

- Moskvas handlinger tyder på at deres generelle mål kan være å svekke solidariteten i Europa og systematisk redusere USAs innflytelse, mener Craddock.

Utspillet fra den amerikanske generalen, som også er øverstkommanderende for USAs styrker i Europa, står i skarp kontrast til president Barack Obamas forsøk på å myke opp forholdet til Moskva.

Obama skal etter planen møte sin russiske kollega Dmitrij Medvedev under G20-toppmøtet i London 2. april.

NTB

 

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer