- GODT FORHOLD: NATO har et godt forhold til Afghanistans president Hamid Karzai, forsikrer generalsekretær Anders Fogh Rasmussen. Her er de to avbildet i Kabul i desember. Foto: REUTERS/Ahmad Masood/Scanpix
- GODT FORHOLD: NATO har et godt forhold til Afghanistans president Hamid Karzai, forsikrer generalsekretær Anders Fogh Rasmussen. Her er de to avbildet i Kabul i desember. Foto: REUTERS/Ahmad Masood/ScanpixVis mer

- NATO har et godt forhold til Karzai

Generalsekretær Anders Fogh Rasmussen om Afghanistans presidents ordkrig med USA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Chicago (NTB-Reuters): NATO har et godt forhold til Afghanistans president Hamid Karzai, forsikrer generalsekretær Anders Fogh Rasmussen.

- Generelt sett samarbeider vi bra med president Karzai og regjeringen hans, og dette samarbeidet er avgjørende for vår strategi i Afghanistan, sa Fogh Rasmussen i en tale på Universitetet i Chicago onsdag.

Karzai har havnet i en ordkrig med USA etter påstandene om at Vesten sto bak valgfusket i det afghanske presidentvalget i august i fjor, og forholdet til Washington er kjøligere enn på lenge.

Fogh Rasmussen mener imidlertid at det viktigste er at Karzai gjennomfører det han har lovet.

- Han har forpliktet seg til å bedre styringen av landet, blant annet bekjempelse av korrupsjon. Å holde løftene er det som teller, understreket den danske generalsekretæren.

Han la til at prosessen rundt valget var problematisk, og at valget ikke levde opp til vestlige standarder. Likevel påpekte han at NATO ønsker en demokratisk utvikling i Afghanistan, og at man da må respektere en fri og offentlig debatt.

- Han er den politiske skikkelsen i Afghanistan vi har med å gjøre. Han er mannen vi kan, vil og må samarbeide med, understreket Fogh Rasmussen. (©NTB)

NATOs generalsekretær Anders Fogh Rasmussen forteller at samarbeidet med Afghanistans president Hamid Karzai er bra. Foto: REUTERS / Danilo Krstanovic / SCANPIX