Nato inntar Oslo havn

Kommer i dag. Du kan besøke skipene i Natos stående styrke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I dag inntas Oslo havn av Nato Maritime Group 1 samt tyske MTBer og et italiensk sanitetsskip.

Nato har nemlig hatt en storstilt øvelse i havområdene mellom Norge og Danmark, med 17 Nato-land samt Sverige, Finland og Ukraina representert.

80 skip, ubåter, fly og helikoptre har samtrent operasjoner i Nato-regi.

Til Oslo kommer bare en brøkdel av flåten, anført av den kanadiske destroyeren HMCS Athabaskan som er flaggskipet i den første av Natos fire stående marinegrupper.

Gruppe én består av den kanadiske destroyeren samt de fire fregattene USS Simpson fra USA, FGS Mecklenburg-Vorpommern fra Tyskland og ORP General Kazimiriez Pulaski fra Polen, og NRP Vasca da Gama fra Portugal.

Utenom disse kommer de tyske Missiltorpedobåtene Elbe, Puma, Hermelin og Zobel, og det italienske sanitetsskipet San Giorgio.

Det blir mulighet for å besøke flere av skipene i løpet av helgen. Blant annet vil HMCS Athabaskan, FGS Mecklenburg-Vorpommern og ORP General Kazimiriez Pulaski ta i mot publikum lørdag og søndag mellom klokken 14.00 og 19.00.

Broparten av flåten seiler inn Oslofjorden ved 9-tida i dag tidlig.

PASSER PÅ: Disse er blant skipene som kommer til Oslo i morgen tidlig. Fra venstre: HMCS Athabaskan, FGS Mecklenburg-Vorpommern og USS Simpson. Foto: NATO
PASSER PÅ: Disse er blant skipene som kommer til Oslo i morgen tidlig. Fra venstre: HMCS Athabaskan, FGS Mecklenburg-Vorpommern og USS Simpson. Foto: NATO Vis mer
Nato inntar Oslo havn
KAN BESØKES: Den tyske fregatten FGS Mecklenburg-Vorpommern er blant skipene du kan besøke hvis du er i Oslo i helgen.
PÅ OPPDRAG: Skipene er del av Natos stående flåte, og har deltatt på årets største marineøvelse i havområdene mellom Danmark og Norge.