Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

NATO: Kan ha truffet sivile

NATO innrømmer at sivile kan ha blitt drept under bombeangrepene ved Djakovica i forrige uke. Men de avviser at pilotene gjorde feil under operasjonen. Ifølge NATO er sannsynligheten stor for at de kosovoalbanske flyktningene ble angrepet av jugoslaviske styrker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NATO-general Dan Leaf fra Aviano-basen i Nord-Italia slo i dag fast at NATO-fly angrep på to steder, nordvest og sørøst for Djakovica, onsdag i forrige uke.

Ifølge Leaf var det første målet rent militært, mens det sørøst for Djakovica ble avfyrt laserstyrte bomber mot en kolonne som inneholdt en blanding av militære og sivile kjøretøyer.

Rettet mot kolonne

- Da det ble klart at kolonnen kunne inneholde sivile kjøretøyer, ble angrepet straks avsluttet, sa Leaf, som har brukt fem dager på å gå gjennom hendelsesforløpet der serbiske myndigheter hevder at over 80 sivile ble drept.

Leaf sier at selv om det andre angrepet ble rettet mot en kolonne som inneholdt både sivile og militære kjøretøyer, ble hele kolonnen anvendt til militære eller paramilitære formål.

Maskingeværild

Ifølge Leaf er det ikke godtgjort at flere enn rundt 20 mennesker ble drep. Han sier også at alle disse trolig ikke var sivile.

NATO tar imidlertid ikke på seg direkte skyld for at noen av disse døde. Leaf pekte i stedet på at det er mye som tyder på at mange av de drepte ble offer for maskingeværild, noe NATO-flyene ikke avfyrte.

(NTB)