Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- NATO kan stabilisere Irak

NATO er i stand til å ta på seg en stabiliseringsoperasjon i Irak dersom medlemslandene ber om det, sier NATOs militære øverstkommanderende, general James Jones.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han har ikke mottatt instruksjoner om å starte planlegging av en slik operasjon, men sier forsvarsalliansen er militært sett i stand til å mestre oppgaven.

USA ønsker at NATO skal ta på seg en fredsoperasjon i Irak, og nå kan også krigsmotstanderne innad i alliansen være på gli.

Torsdag sa Frankrike at landet er villig til å vurdere en mulig rolle for NATO i Irak etter krigen - et nytt signal om at Paris nå forsøker å reparere forholdet til USA etter striden i FN og NATO.

Også Norge er åpen for at NATO kan sørge for den militære sikkerheten i Irak - helst med et FN-mandat. -Det er viktig at en annen part enn den krigførende leder dette arbeidet, og det er ønskelig med et FN-mandat. Men det er også viktig at ingen land stiller med absolutte krav, og det gjør ikke Norge, sier forsvarsminister Kristin Krohn Devold til NTB onsdag.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media