Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

NATO-kilde: Mange drept i angrep

NATOs B-52 bombefly skal ha overrasket to jugoslaviske bataljoner på åpen mark, og flere hundre soldater kan ha blitt drept i bombingen, sa NATO-kilder i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Mange menn døde der nede mandag som ikke hadde behøvd det. De kunne spart seg dette, sa kilden, som ba om å få være anonym.

B-52 flyene skal ha sluppet klasebomber over troppekonsentrasjoner nær grensa mellom Kosovo og Albania mandag. De teppebombet en dalside ved Pastrik-fjellet hvor det befant seg to bataljoner på mellom 400 og 600 soldater hver, ifølge kildene.

NATO ville ikke kommentere opplysningene offisielt. Kildene sa det var umulig å vite hvor mange soldater som var blitt drept, men mente det kan ha vært serbernes høyeste enkelttap under hele luftkrigen.

Serberne har sendt forsterkninger til Pastrik-fjellet på grensen til Albania på grunn av harde kamper med UCK-geriljaen. Da samtalene mellom serbiske og NATO-militære brøt sammen natt til mandag intensiverte NATO bombingen.

NATO anslo sist uke at bombingen hadde kostet 5.000 jugoslaviske soldater livet, og at over 10.000 er blitt såret.

(NTB-Reuters)