NATO krangler fortsatt om Irak

NATO-landene klarte i dag ikke å bli enige om det er riktig å planlegge for en eventuell krig i Irak. Samtidig aksepterte Irak å bli overvåket av spionfly

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- NATO har mislyktes i å løse opp den fastlåste situasjonen om Irak, men vil møtes igjen for et nytt møte i morgen, sa NATOs generalsekretær George Robertson mandag, etter en av de verste stormene i NATOs 54 år lange historie.

Frankrike, Tyskland og Belgia har blokkert et forslag fra USA om å planlegge organiseringen av et forsvar for medlemslandet Tyrkia, i tilfelle det skulle bryte ut en krig mot Irak.

På en pressekonferanse i dag sa Robertson at formannen for NATOs militære komité, general Harald Kujat, har gitt alliansens ambassadører en redegjørelse over den potensielle militære trusselen som Tyrkia kan stå overfor.

- Jeg mener at det var et ganske edruelig råd de ble gitt, som meget vel kan påvirke deres tenkning omkring denne saken når morgendagen kommer, sa Robertson.

Samtidig ble det klart at irakiske myndigheter aksepterer betingelsesløst kravet fra FNs våpeninspektører om å bruke U2-fly i inspeksjonene.

Bruk av de såkalte spionflyene var ett av kravene FNs våpeninspektører Hans Blix og Mohamed ElBaradei stilte da de møtte irakiske myndigheter i Bagdad i helgen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer