ÅPNER FOR MILITÆRMAKT: NATO-landene, inkludert USA, kan komme til å sende soldater til Øst-Europa som svar på Russlands annektering av Krim, opplyser alliansens øverste militære leder, general Philip Breedlove. Foto: AP Photo/Remy de la Mauviniere/NTB Scanpix
ÅPNER FOR MILITÆRMAKT: NATO-landene, inkludert USA, kan komme til å sende soldater til Øst-Europa som svar på Russlands annektering av Krim, opplyser alliansens øverste militære leder, general Philip Breedlove. Foto: AP Photo/Remy de la Mauviniere/NTB ScanpixVis mer

- NATO-land kan sende soldater til Øst-Europa

Som svar på Russlands annektering av Krim.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NATO-landene, inkludert USA, kan komme til å sende soldater til Øst-Europa som svar på Russlands annektering av Krim, opplyser alliansens øverste militære leder.

General Philip Breedlove har fått i oppdrag å legge fram en plan om hvordan forsvarsalliansen skal forsikre medlemslandene som grenser til Russland om at de har NATO i ryggen.

Planen skal legges fram senest tirsdag, melder AP.

I et intervju med nyhetsbyrået sier generalen i det amerikanske flyvåpenet at han ikke vil utelukke involvering fra noe NATO-land, inklusive USA.

- Det vi ser på, er en kombinasjon av land-, luft- og maritime kapasiteter, som vil være en trygghet for medlemslandene våre i øst, sier Breedlove til AP.

(NTB)