HINDRER FORSYNINGER: Taliban har i vinter spesialisert seg på å slå til mot NATOs forsyningsruter fra Pakistan til Afghanistan. I går ble denne broen sprengt ved Khyber nær Peshawar. Foto: AP/Mohammad Sajjad/SCANPIX
HINDRER FORSYNINGER: Taliban har i vinter spesialisert seg på å slå til mot NATOs forsyningsruter fra Pakistan til Afghanistan. I går ble denne broen sprengt ved Khyber nær Peshawar. Foto: AP/Mohammad Sajjad/SCANPIXVis mer

NATO-lastebiler satt i brann i Pakistan

Taliban-opprørere i Pakistan fortsetter angrepene mot forsyningslinjene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ti lastebiler med forsyninger til NATO-styrker i Afghanistan er blitt satt fyr på av Taliban-opprørere i Pakistan, opplyser pakistanske myndigheter.

- Opprørere helte utover olje og skjøt senere raketter mot en terminal i grensebyen Landi Kotal, sier Rahat Gul fra lokale myndigheter på pakistansk side av grensen.

Rakettangrepet skjedde sent tirsdag kveld. Åtte konteinere ble fullstendig ødelagt, mens to andre fikk omfattende skader.

Lastebilene sto parkert på pakistansk side av grensa i påvente av at veien til Afghanistan skulle gjenåpnes for trafikk etter et angrep mot en jernbanebru tidligere samme dag.

Store deler av forsyningene til utenlandske styrker i Afghanistan går via Pakistan, og opprørere har den siste tiden rettet en rekke angrep mot forsyningsruten for å ramme krigføringen i Afghanistan.

(NTB)