Nato mer etter Norges smak

NATO legger til norsk glede større vekt på solidarisk forsvar av hjemme- og nærområdene, nedrustning og et godt forhold til Russland under Lisboa-toppmøtet.

FORNØYD I FORKANT: Statsminister Jens Stoltenberg, utenriksminister Jonas Gahr Støre og forsvarsminister Grete Faremo kunne allerede før toppmøtet skulle begynne si seg svært godt fornøyd med utfallet. Foto: Statsministerens kontor
FORNØYD I FORKANT: Statsminister Jens Stoltenberg, utenriksminister Jonas Gahr Støre og forsvarsminister Grete Faremo kunne allerede før toppmøtet skulle begynne si seg svært godt fornøyd med utfallet. Foto: Statsministerens kontor Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): NATO-toppmøtet i Lisboa omtales fra alle hold som et av de viktigste i alliansens 61 år lange historie.

Sett med norske øyne har det skjedd svært mye gledelig med NATO fra det vanskelige toppmøtet i Bucuresti i april 2008 til stats- og regjeringssjefene møttes i den portugisiske hovedstaden fredag.  

Statsminister Jens Stoltenberg, utenriksminister Jonas Gahr Støre og forsvarsminister Grete Faremo kunne allerede før toppmøtet skulle begynne si seg svært godt fornøyd med utfallet. De grundige forberedelsene før møtet har i svært stor grad gått i samme retning som Norge ønsker.

- Jeg tror Norge formidler at det ikke er noen motsetning mellom godt naboskap med Russland og sikkerhet. Dette viste vi under den kalde krigen. Vi håper vår erfaring kan være et eksempel for andre land, sa statsminister Jens Stoltenberg i går kveld, etter at toppmøtet i NATO hadde vedtatt et nytt strategisk konsept.  

Formålet Lederne skulle vedta nytt «strategisk konsept», som er forsvarsdialekt for mål og midler. Det forrige stammet fra før 11. september 2001 og krigen i Afghanistan og var derfor helt utdatert.- Vi er fornøyd med det nye strategiske konseptet, uttalte Stoltenberg i går.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer