Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

NATO mistet ubemannet helikopter i Libya

Vil ikke si noe om nasjonaliteten eller typen.

MISTET KONTAKT: NATO har mistet kontakt med et ubemannet dronehelikopter som var på overvåkningstokt over Libya. llustrasjonsfoto:AP Photo/Rahmat Gul
MISTET KONTAKT: NATO har mistet kontakt med et ubemannet dronehelikopter som var på overvåkningstokt over Libya. llustrasjonsfoto:AP Photo/Rahmat Gul Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): NATO har mistet kontakt med et ubemannet helikopter i Libya tirsdag, melder Reuters. NATO benekter imidlertid påstandene på libysk tv om at det er snakk om et bemannet Apache-helikopter.

En ubemannet selvstyrt helikopterdrone var på overvåkningsoppdrag over Libya og mistet kontakten med kommandosentralen heter det i en NATO-uttalelse.

- Vi ser nå på årsaker til hendelsen, sier Mike Bracken, militær talsmann for NATO.

Norske bombetokt NATO vil ikke si noe om nasjonaliteten på dronen eller hvordan type det er snakk om, men NATO-kilder sier alliansen har operert med MQ-8 Fire Scout helikopterdroner over Libya.

Dronen er det første luftfartøyet som er rapportert savnet siden operasjonen begynte 31. mars. Et kampfly krasjet i mars, men manskapet kom fra det i god behold og en makanisk feil fikk skylden for uhellet.

31. mars startet NATO-operasjonen Unified Protector. Siden da har norske F-16-fly utført ti prosent av bombetoktene, melder NTB.

Norske kampfly utførste for eksempel forrige uke 26 tokt og slapp 16 bomber. Til sammen er det gjennom ført 4469 tokt av NATO over libysk område.