FORTVILER: Ahmad Zia Masood, talsmann for provinsmyndighetene i Nangarhar, er opprørt over angrepet på jenteskolen. Foto: AP/Musadeq Sadeq/Scanpix
FORTVILER: Ahmad Zia Masood, talsmann for provinsmyndighetene i Nangarhar, er opprørt over angrepet på jenteskolen. Foto: AP/Musadeq Sadeq/ScanpixVis mer

NATO nekter for å ha angrepet jenteskole

Ni skolejenter og vaktmester ble såret i Afghanistan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den NATO-ledede ISAF-styrken nekter for å ha stått bak angrepet mot en jenteskole der ni afghanske skolejenter og en vaktmester ble såret.

- I dag tidlig ble en skole angrepet av et NATO-helikopter. Ni barn, alle jenter, og skolens vaktmester ble såret, sa en talsmann for provinsledelsen i Nangarhar, Ahmad Zia Abdulzai, onsdag.

ISAF benekter å ha stått bak angrepet og fastholder at ingen av deres helikoptre befant seg i området.

Ikke i nærheten - Vi har bekreftet at det ikke var ISAF-fly i nærheten av hendelsen, og at det nærmeste ISAF-flyet opererte nesten 4 kilometer unna, heter det i en kunngjøring fra ISAF-ledelsen.

- ISAF og lokale afghanske tjenestemenn fortsetter å granske opprinnelsen til påstanden og håper å kunne gi mer informasjon ved en senere anledning, heter det videre.

Rektoren ved jenteskolen, Abdul Ahad, bekrefter at helikopterangrepet fant sted onsdag morgen og forteller at han selv var vitne til det.

- Elevene våre var i klasserommene. To helikoptre kom fra Jalalabad-kanten og det første av dem åpnet ild, forteller han.

- Vi løp og mens vi løp så jeg sårede barn falle sammen. Begge helikoptrene fortsatte i retning Kunar, forteller han.

Afghanske helikoptre? En tidligere tjenestemann i området, som selv har en datter som ble såret, bekrefter også helikopterangrepet.

- Jeg vet ikke nøyaktig hva som skjedde, kanskje det var en feil, men helikoptrene åpnet ild og ni barn og vaktmesteren ble såret, foreller Ayoub Sharafaat.

Det afghanske forsvaret har også helikoptre, blant dem russiskbygde helikoptre av typen Mi-24. Det er uklart om noen av disse befant seg i området og forsvarsdepartementet i Kabul har ikke kommentert saken.

I forrige uke medga ISAF at flere barn ble drept i et av deres angrep i Kapisa-provinsen 8. februar.

Ifølge Afghanistans president Hamid Karzai ble åtte barn drept i dette angrepet.

(NTB)