Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

NATO nekter for å ha bombet gjestehus

Libyske myndigheter hevder elleve ble drept.

 PÅSTAND MOT PÅSTAND:  På vegne av den libyske regjeringen hevder talsmann Mussa Ibrahim at NATO har bombet et gjestehus og drept elleve mennesker. Militæralliansen avviser anklagene. Foto: Reuters.
PÅSTAND MOT PÅSTAND: På vegne av den libyske regjeringen hevder talsmann Mussa Ibrahim at NATO har bombet et gjestehus og drept elleve mennesker. Militæralliansen avviser anklagene. Foto: Reuters. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Elleve sivile libyere ble drept da NATO bombet et gjestehus i byen Brega fredag, ifølge libyske myndigheter. NATO hevder selv at angrepet var rettet mot et kommandosenter. «Vi er klar over påstandene om sivile tap i forbindelse med dette angrepet, og selv om vi ikke kan få påstanden bekreftet fra uavhengig hold, beklager vi ethvert uskyldig sivilt tap av liv», skriver NATO i en pressemelding. Bygningen som ble truffet, var klart identifisert som et kommandosenter, heter det i uttalelsen fra NATO. Libysk fjernsyn viste fredag bilder fra stedet hvor minst ni lik var svøpt i laken. Den libyske regjeringens pressetalsmann Mussa Ibrahim hevdet at elleve personer ble drept i angrepet, mens 45 personer ble såret. — Nok en gang har NATO vist verden at det har tapt alt menneskeverd og er en allianse av barbarer, sa Ibrahim.

Angrepet ble gjennomført fredag morgen. Ifølge libysk fjernsyn var det rettet mot et gjestehus hvor en gruppe religiøse ledere var samlet.

NTB

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media