Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

NATO: Ny storstilt etnisk rensing i Kosovo

Serbiske styrker i Kosovo har tatt opp igjen den etniske renskingen i stor skala, særlig i den nordlige delen av provinsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette har forårsaket at en ny strøm av flyktninger har nådd eller er på vei mot den makedonske grensen, sa NATO-talsmannen Jamieh Shea på en pressekonferanse i Brussel i dag.

- Denne nye strømmen av deportasjonstog viser trolig at det pågår en systematisk etnisk rensing i byen Pudujevo, sa Shea.

Ifølge NATO skal 50 000 kosovoalbanere også ha blitt drevet vekk fra områder i og utenfor byen Prizren de siste dagene.

Mange kosovoalbanere er ifølge vitner blitt beordret til å bygge fosvarsanlegg for den jugoslaviske hæren ved Prizren. Byen hadde 150 000 iunnbyggere, men er nå så godt som tom for mennesker.

- Vi oppfatter det som om den jugoslaviske hæren har besluttet å bygge en Maginot-linje rundt Prizren, kanskje i påvente av at NATO vil sette i verk et bakkeangrep, sa Shea.

Til tross for at den etniske rensingen åpenbart pågår som aldri før, hevder NATO at bombingen av Kosovo rammer de serbiske styrkene som står bak ugjerningene.

- De kan ikke lenger bevege seg rundt som de vil, sier en NATO-general.

(NTB-AFP-Reuter)