Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

NATO ødela Milosevics residens

Beograd (NTB-Reuters): President Slobodan Milosevics residens i Beograd ble fullstendig ødelagt i et NATO-angrep torsdag morgen, meldte det statlige jugoslaviske nyhetsbyrået Tanjug.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Krever ikke bombestopp mot sivile mål

Milosevic og hans familie oppholdt seg ikke i boligen i Dedinje-distriktet, da den ble truffet kl. 04.00 (norsk tid). Boligen ble lagt fullstendig i grus, het det i meldingen fra Tanjug.

Bygningen, i Uzicka-gate 15, var tidligere residens for president Josip Bros Tito. Den lå i et område der det også bor mange diplomater og rike serbere.

NATO har de siste dagene sagt at alliansen skal ramme mål som direkte berører det jugoslaviske toppsjiktet, og i går ble hovedkvarteret til Milosevics regjeringsparti ødelagt.

Partikontoret lå i en 22 etasjer høy boligblokk, der presidentens sønn og kone også hadde virksomheter.

Det er ikke kjent om det ble gjort skader på andre bygninger i det eksklusive boligområdet, der Milosevic har sin residens. Men innbyggerne fortalte om kraftige eksplosjoner og krysserraketter som rammet mål i byen.

Ved en militærbase i forstaden Batajnica i Nordvest-Beograd ble det hørt minst 20 kraftige eksplosjoner.

Fra Aviano-basen i Italia ble det meldt at tre store bølger av fly tok av i løpet i natt. Flyene tok av kl. 23.00, kl. 01.00 og kl. 04.00.