SAMTALER MED RUSSLAND: Generalsekretær Anders Fogh Rasmussen i NATO vil ha samtaler med den russiske utenriksministeren. Foto: THIERRY CHARLIER/AFP
SAMTALER MED RUSSLAND: Generalsekretær Anders Fogh Rasmussen i NATO vil ha samtaler med den russiske utenriksministeren. Foto: THIERRY CHARLIER/AFPVis mer

NATO og Russland i møter om Ukraina

Samtidig vil opposisjonspartiene fortsette samtalene med president Janukovitsj.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I forbindelse med et toppmøte mellom EU og Russland tirsdag kommer også NATO-sjefen til å møte den russiske utenriksministeren.

Ifølge nyhetsbyrået Ritzau kommer Fogh Rasmussen blant annet til å diskutere den politiske situasjonen i Ukraina. Han ga uttrykk for stor bekymring for utviklingen da han møtte pressen i Brussel mandag.

- Dramatisk utvikling - Jeg har fulgt den dramatiske utviklingen i Ukraina med stor bekymring. Jeg fordømmer sterkt volden vi har sett, og understreker at det til sist er myndighetene som har ansvaret for å trappe ned krisen og beskytte fredelige demonstranter, sa Fogh og understreket at det er det ukrainske folket som skal bestemme landets fremtid.

Flere samtaler Samtidig varsler opposisjonen at tålmodigheten til demonstrantene i gatene kan ta slutt når som helst.

De sentrale opposisjonslederne sa i en felles uttalelse mandag at de er rede til å fortsette forhandlingene «til tross for et forsøk fra myndighetenes side på å avslutte forhandlingene og erklære unntakstilstand».

Janukovitsj har tidligere tilbudt opposisjonen postene som statsminister og visestatsminister, men dette forslaget ble avvist.

Det er den tidligere boksemesteren Vitalij Klitsjko, Ukrainas eks-utenriksminister Arsenij Jatsenjuk og nasjonalistlederen Oleh Tjahnibok som har ført forhandlingene med Janukovitsj.

(NTB)