Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

NATO på vei inn i koalisjonen mot IS

Formelt vedtak skal gjøres under toppmøtet i morgen. 

&nbsp;NATO-TOPPMØTE: Jens Stoltenberg holder tale ved NATO-toppmøtet i Brussel i dag. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet&nbsp;<div><br></div>
 NATO-TOPPMØTE: Jens Stoltenberg holder tale ved NATO-toppmøtet i Brussel i dag. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet 

Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NATOs medlemsland er enige om å gå inn som offisielt medlem i koalisjonen mot IS i Syria og Irak, opplyser en NATO-kilde.

En enighet kom på plass onsdag kveld, opplyser NATO-kilden anonymt til NTB. Flere andre medier melder det samme.

Det formelle vedtaket skal gjøres av stats- og regjeringssjefene under NATOs ekstraordinære toppmøte i Brussel torsdag. Diskusjonene har vært vanskelige, og spesielt Tyskland og Frankrike har hatt motforestillinger.

Enigheten regnes som en symbolsk gave til USAs president Donald Trump. Han har vært svært opptatt av at NATO må påta seg en større rolle i kampen mot terror.

NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg argumenterte tidligere i dag for at forsvarsalliansen skal bli et fullverdig medlem av den USA-ledede koalisjonen mot IS.

- I lys av angrepene i Manchester er det viktig å vise at NATO står sammen i kampen mot terror. Vi vil også kunne koordinere innsatsen bedre og dele informasjon. Det er altså et politisk argument, at vi sender et sterkt politisk budskap om enhet, og et praktisk argument, sier Stoltenberg.

(Dagbladet/NTB)

Hele Norges coronakart