NATO reaksjon i Kosovo?

NATO vurderer en militær reaksjon på den siste opptrappingen av krigshandlingene i Kosovo, sa Storbritannias forsvarsminister George Robertson i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- NATO ser på alle muligheter, inkludert de mest radikale. Vi studerer nøye militære alternativer som kan bli aktuelle, sa Robertson til BBC radio.

Han ville ikke gå i detalj om hva slags reaksjoner NATO har i tankene for å stanse krigshandlingene i Kosovo.

- Men (Jugoslavias president Slobodan) Milosevic må ikke ha illusjoner om at disse alternativene er til vurdering og planlegging, sa Robertson.

Kosovo vil stå øverst på dagsorden når NATOs forsvarsministre møtes i Brussel neste uke. Neste uke skal stormaktenes kontaktgruppe for eks-Jugoslavia komme sammen for å drøfte den tilspissede situasjonen.

Rask beslutning?

Det internasjonale samfunnet er skremt over de siste dagenes hendelser i Kosovo, der serbiske politistyrker og jugoslaviske soldater har angrepet landsbyer og drevet tusener på flukt.

Tysklands utenriksminister Klaus Kinkel snakket i går om behovet for en rask beslutning om en mulig NATO-operasjon. Han sa at Vesten ikke vil tillate en gjentakelse av Bosnia-krigen 1992-95.

Men en amerikansk tjenestemann sa i dag det er lite sannsynlig at NATOs forsvarsministre vil treffe noen slik beslutning på møtet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer