- NATO-Russland-møtet er et historisk vendepunkt

- En tidligere militær motstander er blitt en partner, sier Tysklands statsminister Angela Merkel.

MØTER RUSSLANDS PRESIDENT: Tysklands statsminister Angela Merkel kaller samtalene med Russland på toppmøtet for et historisk vendepunkt. Foto: Scanpix
MØTER RUSSLANDS PRESIDENT: Tysklands statsminister Angela Merkel kaller samtalene med Russland på toppmøtet for et historisk vendepunkt. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Russlands president Dmitrij Medvedev deltar i ettermiddag i samtaler med NATO-landene på forsvarsalliansens toppmøte i Lisboa. Merkel ønsker utviklingen i forholdet til russerne velkommen og sier det er en mulighet til å bedre båndene til en tidligere fiende.

- Historisk - Det er et vendepunkt i samarbeidet vi helt klart kan kalle historisk. Det er selvfølgelig fortsatt en lang vei foran oss for å bygge sikkerhet med Russland, men å begynne på denne veien er svært viktig.

Det store spørsmålet under NATO-Russland-møtet blir russisk deltakelse i rakettforsvaret NATOs stats- og regjeringssjefer vedtok i går.

- En ny start På møtet skal president Dmitrij Medvedev legge fram sitt syn på et mulig samarbeid. NATO-lederne har invitert russerne med og håper på et så tett samarbeid som mulig. Men Russland er fortsatt skeptisk og frykter en svekkelse av sin militære kapasitet.

Det vil bli betraktet som et stort gjennombrudd i NATO-Russland-forholdet dersom det blir enighet om å se nærmere på et rakettskjoldsamarbeid.

- Jeg ser på møtet som en ny start i forholdet mellom NATO og Russland, sier generalsekretær Anders Fogh Rasmussen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer