NATO sender 5000 flere soldater til Afghanistan

Norge øker pengestøtten med 30 mill. dollar.

MEDLEMSSKAPET FORPLIKTER: NATO-land forplikter seg til å sende ytterligere 5000 soldater til Afghanistan. Her møter president Obama Hellas' statsminister Costas Karamanlis under NATO-møtet i Strasbourg. Foto: SCANPIX
MEDLEMSSKAPET FORPLIKTER: NATO-land forplikter seg til å sende ytterligere 5000 soldater til Afghanistan. Her møter president Obama Hellas' statsminister Costas Karamanlis under NATO-møtet i Strasbourg. Foto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

NATO-landene har lovet å styrke bidraget sitt i Afghanistan med opptil 5.000 soldater, ifølge Det hvite hus.

Løftet er et svar på president Barack Obamas anmodning om sterkere støtte fra NATO til operasjonene i Afghanistan.

Blant annet vil 3.000 soldater bli sendt på et kortere oppdrag for å bedre sikkerheten under presidentvalget til høsten, forteller Obamas talsmann Robert Gibbs. Storbritannia vil bidra med 900 av disse, mens Tyskland og Spania sender 600 soldater hver.

Ytterligere mellom 1.400 og 2.000 soldater skal bidra til opplæring av den afghanske hæren.

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) sa i sin tale på toppmøtet lørdag at Norge vil øke sin støtte til Afghanistan med totalt 30 millioner dollar. Pengene skal brukes til å trene den afghanske hæren og politiet for å øke sikkerheten og stabiliteten i Afghanistan.

Toppmøtet i Strasbourg rystes av kraftige opptøyer, og demonstranter har blant annet satt et hotell i brann.


(NTB)


Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer