OPTIMIST:  NATO-sjef Anders Fogh Rasmussen melder på twitter at han ser positive tegn på russisk side. Arkivfoto: Peter Frede Eilertsen
OPTIMIST: NATO-sjef Anders Fogh Rasmussen melder på twitter at han ser positive tegn på russisk side. Arkivfoto: Peter Frede EilertsenVis mer

NATO ser tegn på russisk retrett

Kan være starten på reell tilbaketrekning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Begrenset aktivitet på russisk side av grensen mot Ukraina kan bety at Russland er i ferd med å forberede en tilbaketrekning, ifølge NATO-sjefen.

- Vi har sett begrensede russiske troppeforflytninger i nærheten av Ukrainas grense, noe som KAN bety at enkelte av disse styrkene forbereder en tilbaketrekning, skriver NATOs generalsekretær Anders Fogh Rasmussen på Twitter.

NATO har anslått at Russland har hatt 40.000 soldater utplassert rett ved Ukrainas grense mot Russland i øst.

- Det er for tidlig å si hva dette betyr, men jeg håper dette er begynnelsen på en fullstendig og reell tilbaketrekning, skriver Fogh Rasmussen.

- De fleste av de tidligere utplasserte russiske styrkene forblir i nærheten av den ukrainske grensen. Vi ser vedvarende russiske øvelser, understreker han videre.

NATO-sjefen fremholder at en omfattende russisk tilbaketrekning vil være «et første skritt i riktig retning».

- Russland må leve opp til sine internasjonale forpliktelser, særlig når Ukraina forbereder et viktig valg, skriver NATO-sjefen med henvisning til søndagens presidentvalg i Ukraina.
(NTB)